Hond van 1,5 die niet meer na "hier" luistert

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nikki (Gast)

hallo, ik heb een boomer hondje. Hij lijkt ook wat van een terriër in zich te hebben ( dit staat niet officieel in zijn paspoort ). Maar zelfs de dierenarts heeft dir bevestigd. Als pup liet ik hem veel los en luisterde hij best goed na het commando hier. Rond zijn eerste jaar heeft hij er behoorlijk lak aan. Hij komt niet meer. Het maakt niet uit wat je doet. Met een lange lijn, extreem lekkere snoepjes, blij roepen, consequent roepen, met een hondenfluit. Ik ben de wanhoop nabei... heeft iemand tips voor mij?   groetjes, Nikki 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wanneer gebruikt je het commando? 

Ben je wel eens boos geworden toen ze niet kwam en uiteindelijk wel? 

 

Stel, dat je het alleen maar na een wandeling gebruikt, om je hond aan te lijnen, dan snap ik het wel.

Hier betekend aanlijnen en einde van de pret.

 

Anoniem (Gast)

Nee, ik roep hem ook voor de leuke dingen om bijvoorbeeld te spelen. En binnen om hem aan te lijnen om te gaan wandelen of te knuffelen. En ja, in het begin wel. Maar de laatste maanden niet meer. Zelfs als hij uiteindelijk komt doe ik heel blij en dat t goed is dat hij komt. Dus ik snap er niks van. Ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen. Hij snapt het commando ook, want hij kijkt me dan eigenwijs aan met de blik: ik snap je wel, maar ik kom niet.

honden page profiel FreekFreek

Hoi Nikki,

 

Je hebt vaak van die periodes waarin ze niet meer luisteren. Deze periodes worden steeds korter gedurende ze ouder worden.

 

Wellicht kun je het eens proberen met een Clicker, ik heb hier zeer positieve ervaringen mee. Je moet alleen veel geduld en doorzettingsvermogen hebben, maar als je al dat eerste jaar door bent dan scheelt dat een hele hoop!!

 

Succes!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Als er terriër in zit is het niet zo raar....terriërs zijn nu eenmaal eigenwijs en maak je de fout om boos te worden wanneer ze toch komen dan denken ze echt 'de volgende keer kijk ik wel uit'. 

 

Ik zou met je hondje aan de lange lijn gaan oefenen. Even terug naar de basis. Daarnaast vind hij balletjes of iets van een spelletje leuk? Ga dan oefeningen doen buiten, met hier komen. Geef hem het commando wacht (als hij het kan) loopt klein beetje weg en roep je hem. Komt tie en hij is bij je zeg je alleen goedzo en gooi het balletje.

 

Zo speel je met hem maar train je hem ook gelijk. Erg leuk, die van mij is er gek op. Maar ook die komt wel eens niet hoor en denk 'je dag!! Hier is het interessanter nu'. 

 

Ook als hij niet meteen komt en hij komt toch, niet meteen aanlijnen. Die associatie kunnen ze namelijk ook goed leggen. Daarbij je hond zit nu in een fase dat puberteit heet....dan hebben ze allemaal wel bananen in de oren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel naar en vervelend voor jou, gebruik de lange lijn , maak het leuk, roep niet te veel, als je ziet dat tie niet uitgesnuffeld is , laat je hem, zie je dat zijn interesse naar jou toe gaat, roep je hem, en haal je rustig de lange lijn binnen, beloon je hond, hoe je dat altijd doet, en daarna vier je de lijn weer, even doorbijten door deze fase, zolang die echt niet wil komen, hou je je hond aan de lange lijn.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Ik heb dat probleem ook heel lang gehad, tot 4 maanden geleden, wijt het aan het puberen, ze wordt in februari 3. Gewoon blijven oefenen, alleen op veilige plekken los, uiteindelijk komt het moment dat ze het begrijpen en het ook willen doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je zou kunnen proberen het commando eens een tijdje niet meer te gebruiken om de druk eraf te halen.

 

Bij de lijn omdoen zeg je dan gewoon een zinnetje, zoals "ga je mee lekker wandelen"?

 

En  buiten aan de lijn houden voorlopig, tenzij hij ergens veilig kan lopen, dan zou je ook met zinnetjes kunnen werken ipv het commando HIER. En als hij dan komt, beloon je rustig en zegt, goedzo HIER.

Ook de timing is belangrijk natuurlijk. Als hij net geconcentreerd aan het snuffelen is, iets in de neus heeft kan je ervan uitgaan dat hij niet gaat komen, je misschien zelfs niet eens hoort.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat klinkt als een heerlijke puber

 

Volhouden, volhouden, volhouden

 

Er geen spelletje van maken, gewoon weglopen (als dat veilig is) en blijven belonen en oefenen

ook roepen en belonen als je hem niet gaat aanlijnen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nee, ik roep hem ook voor de leuke dingen om bijvoorbeeld te spelen. En binnen om hem aan te lijnen om te gaan wandelen of te knuffelen. En ja, in het begin wel. Maar de laatste maanden niet meer. Zelfs als hij uiteindelijk komt doe ik heel blij en dat t goed is dat hij komt. Dus ik snap er niks van. Ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen. Hij snapt het commando ook, want hij kijkt me dan eigenwijs aan met de blik: ik snap je wel, maar ik kom niet. "

 Je bent wel boos geworden toen hij kwam. Een terrier leert snel, die heeft dat onthouden.

Ook dat je hem aanlijnt, om naar huis te gaan. Hier komen is een voorspeller, van naar huis gaan en misschien wel een boze baas.

Hij vind het komen, niet leuk.

 

Wat is zelf doe, tijdens het wandelen, regelmatig aanlijnen en samen leuke dingen doen, zowel niet als wel aangelijnd.

Rennen, over een tak springen, naar muisjes zoeken, achter uit lopen, tussen je benen door, af en wacht, op een bankje springen, er over door kruipen.

Brokjes in het gras laten zoeken en verzin maar leuke dingen.

 

Zo ben jij als baas heel leuk om bij te zijn en naar toe te komen.

Zo wordt het hier komen, geen voorspeller van aanlijnen en naar huis.

 

Roep zijn naam en belonen, sowieso veel belonen met voertjes. 

Het woord: hier, is voor hem niet leuk, noem het vb: kom maar. En belonen, altijd belonen.

Anoniem (Gast)

De dingen hier staan heb ik allemaal dus wel al geprobeerd, ik neem dan maar aan dat dit met zijn pubertijd te maken heeft. Ik weet nu dat ik dus gewoon moet blijven oefenen op de wijze hoe ik het nu doe. Dankjewel voor de reacties

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Speciale heeeeeele lekkere snoep!

En die krijgt ie alleen bij het wandelen als je roept.

(het gaat ook beter als ze een beetje honger hebben )

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" je zou kunnen proberen het commando eens een tijdje niet meer te gebruiken om de druk eraf te halen.
 
Bij de lijn omdoen zeg je dan gewoon een zinnetje, zoals "ga je mee lekker wandelen"?
 
En  buiten aan de lijn houden voorlopig, tenzij hij ergens veilig kan lopen, dan zou je ook met zinnetjes kunnen werken ipv het commando HIER. En als hij dan komt, beloon je rustig en zegt, goedzo HIER.
Ook de timing is belangrijk natuurlijk. Als hij net geconcentreerd aan het snuffelen is, iets in de neus heeft kan je ervan uitgaan dat hij niet gaat komen, je misschien zelfs niet eens hoort. "

 Heb ik me al dikwijls afgevraagd , of honden ook zinnen verstaan ?

of halen ze er het ene woord uit en onthouden ze dát ? 

 

Ik vraag het nu hier omdat ik de indruk heb dat Lance zelfs hele conversaties snapt  en zeker als het juist niet bedoeld is dat hij het hoort...dat we later ergens naartoe gaan enz.

 

sorry als dit even offtopic is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je hond apporteert, bijv. een balletje terugbrengt, kun je ook heel stiekem het hier commando linken aan naar jou toe komen. Op het moment dat de hond zich naar je toe draait om de bal terug te brengen, roep je "hier!" en de hond legt dan na tig keer het verband.

En als bonus: balletje terugbrengen is leuk, dus krijgt de hond ook meteen een goede associatie met het commando.

Volgende forumvraag: Hulp gezocht tijdens sessie met gt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^